ПРАКТИЧНА РОЛЬ ЕМФІТЕВЗИСУ В СУЧАСНІЙ ЦИВІЛІСТИЦІ - Гнатів, Оксана Богданівна (Актуальні проблеми правознавства, 2017)
Гнатів О. Б. Практична роль емфітевзису в сучасній цивілістиці. Договірні відносини у сфері використання земель для сільськогосподарських потреб набувають широкого розголосу на сьогодні. Розвиваються договірні відносини в земельному праві, через що питання прав на чужі земельні ділянки потребують певного удосконалення. Статтю присвячено характеристиці договору використання земель для сільськогосподарських потреб (емфітевзису), аналізу його істотних умов та дослідженню проблем удосконалення законодавства у вказаній сфері. Гнатив О. Б. Практическая роль эмфитевзиса в современной цивилистике. Договорные отношения в сфере использования земель для сельскохозяйственных нужд приобрета-ют широкую огласку в настоящее время. Развиваются договорные отношения в земельном праве, из-за чего вопрос прав на чужие земельные участки требуют определенного усовершенствования. Статья посвящена характеристике договора использования земель для сельскохозяйственных нужд (эмфитевзис), анализа его существенных условий и исследованию проблем совершенствования законодательства в указанной сфере. Gnativ O. Practical emphyteusis role in modern tsyvilistytsi. Contractual relations in the use of land for agricultural purposes become widely publicized now. Developing a contractual relationship in the land law, which is why the issue of rights to other people’s plots require some improvement. The article is devoted to the characterization of the treaty land use for agricultural purposes (emphyteusis), analyzing its material terms and to the problems of improvement of legislation in that area.