Закон як мотиваційний чинник формування правового світогляду та правовосвідомості людини в умовах громадянського суспільства - Савенко, Віктор (Актуальні проблеми правознавства, 2019)
Досліджено мотиваційні чинники формування правового світогляду та правосвідомості людини в умовах громадянського суспільства; проведено аналіз взаємозалежності закону, правового світогляду, правосвідомості та правової культури; окреслено фундаментальні принципи формування правосвідомості в умовах юридичної гармонізації сучасного українського соціуму.