Стан та шляхи вдосконалення реалізації антикорупційної політики України - Прокопів, Богдан (Актуальні проблеми правознавства, 2019)
Проаналізовано концептуальні засади національної антикорупційної політики України. Охарактеризовано процес становлення та розвитку національної антикорупційної політики. Досліджено критерії оцінки ефективності антикорупційної політики. Встановлено, що ефективність національної політики запобігання та протидії корупції в Україні, крім наявності відповідної політичної волі, вимагає належного законодавчого забезпечення, формування дієвої системи державних органів, забезпечення належної координації антикорупційної політики, превентивних заходів запобігання корупції, а також їх подолання.