Особливості поновлення процесуальних строків у справах, в яких сторонами виступають шукачі захисту - Калашник, Олена (Актуальні проблеми правознавства, 2019)
У статті проаналізовано права біженців або осіб, які потребують додаткового захисту в контексті права на поновлення процесуальних строків. Обґрунтовано пропозиції щодо вдосконалення забезпечення права шукачів захисту та членів їх родин на поновлення процесуальних строків. Автором проаналізовано судову практику щодо поновлення процесуальних строків у справах за позовами шукачів захисту в Україні до Державної міграційної служби України про визнання протиправним та скасування рішень про відмову у визнанні їх біженцями або особами, які потребують додаткового захисту. Наведено основні проблеми дотримання прав шукачів захисту на поновлення процесуальних строків.