Застосування криптовалюти як інноваційного платіжного засобу - Іванюк, Вікторія (Актуальні проблеми правознавства, 2020)
Досліджено проблематику сутності криптовалюти як платіжного засобу. Встановлено відсутність уніфікованого правового регулювання термінів «платіжний засіб», «криптовалюта». Проаналізовано можливість використання криптовалют крізь призму виконання функцій грошей. Привернуто увагу до необхідності гнучкої законодавчої регламентації для подальшого ефективного еволюціонування разом із сферою криптовалют та технологій, не заважаючи інноваціям.