Практична реалізація принципів – складових верховенства права у цивільно-правових відносинах - Бутрин-Бока, Наталія; Паращук, Лілія (Актуальні проблеми правознавства, 2020)
У статті висвітлено принцип верховенства права як основоположний принцип правотворчості та правозастосування, в тому числі у сфері цивільних правовідносин. Розглянуто особливості реалізації принципів – складових принципу верховенства права у окремих інститутах цивільного права. Розкрито їх зміст, цінність для ефективного забезпечення і захисту прав та інтересів суб’єктів цивільних правовідносин. Досліджено ряд проблемних питань практичного застосування принципів субсидіарності, пропорційності, народного суверенітету, правової визначеності у цивільному законодавстві.