CТАНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТОК ВОЛОНТЕРСЬКОГО РУХУ В УКРАЇНІ (ІСТОРИКО-ПРАВОВЕ ДОСЛІДЖЕННЯ) - Паславська, Ольга (Актуальні проблеми правознавства, 2017)
Паславська О. Становлення та розвиток волонтерського руху в Україні (історико-правове дослідження). Проведено історико-правове дослідження становлення, розвитку та статусу волонтерського руху в Україні, під яким розуміється благодійна, гуманістична діяльність, яка здійснюється фізичними особами без заробітної платні і спрямована на соціальну допомогу певним верствам населення, розвиток добробуту та процвітання суспільства. Паславская О.Становление и развитие волонтерского движения в Украине (историко-правовое исследование). Проведено историко-правовое исследование становления, развития и статуса волонтерского движения в Украине, под которым следует понимать благотворительную, гуманитарную деятельность, которая проводится физическими лицами без зарплаты и направлена на социальную помощь определённым группам населения, развитие благополучия и процветание общества. Paslavska O. The formation and development of the volunteer movement in Ukraine (historical and legal research). The article analyzes the historical and legal research of establishment, development and status of volunteering in Ukraine, which refers to charity, humanistic activities carried out by individuals without wages and aimed at social assistance to certain groups of the population, development and prosperity of society.