ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА СВІТОВИХ СИСТЕМ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я - Журавльова, Зоря (Актуальні проблеми правознавства, 2020)
У статті проаналізовано основні погляди науковців на формування соціальної держави, соціального забезпечення. Наголошено на впливі категорії «здоров’я» на функціонування та розвиток держави. Визначено поняття охорона здоров’я з позиції Всесвітньої організації охорони здоров’я. Проаналізовано поняття та визначено категорії, види соціального ризику. Виділено та проаналізовано види системи охорони здоров’я з визначенням їх позитивних та слабких сторін. Акцентовано на їх перспективності та частковості впровадження в медичну реформу України.