ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ ЗАКОНОДАВСТВА ЩОДО ФІНАНСОВО-ПРАВОВОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТ ЗА ПОРУШЕННЯ МИТНОГО ЗАКОНОДАВСТВА - Бабенко, Антон (Актуальні проблеми правознавства, 2020)
Статтю присвячено питанню удосконалення законодавства щодо фінансово-правової відповідальності за порушення митного законодавства в Україні. Проаналізовані законодавчу бази щодо регулювання інституту фінансово-правової відповідальності і, зокрема, правового забезпечення функціонування цього виду відповідальності у галузі митного регулювання, зумовлює необхідність виокремлення проблемних аспектів та формування напрямів удосконалення законодавства в означеній сфері. Зроблено висновки з приводу удосконалення законодавства щодо фінансової відповідальності за порушення митного законодавства. Усунення наявних недоліків дозволить удосконалити функціонування інституту фінансово-правової відповідальності в сфері митного регулювання.