ПОНЯТТЯ ТА ПРАВОВА ПРИРОДА ДОГОВОРУ ОРЕНДИ ЗЕМЕЛЬ ВОДНОГО ФОНДУ - Міськевич, Любомир (Актуальні проблеми правознавства, 2021)
Досліджено правову природу договору оренди земельної ділянки водного фонду та з’ясовано сутність зобов’язань, що випливають з цього договору. Зроблено висновок, що орендні відносини користування земельною ділянкою водного фонду виникають на підставі договору, що має цивільно-правовий характер. За договором оренди земель водного фонду орендодавець зобов’язаний за плату передати орендарю земельну ділянку у володіння та користування на певний строк, а орендар зобов’язаний користуватися земельною ділянкою відповідно до умов договору та вимоги природокористування, визначені земельним, водним та екологічним законодавством.