ПОЛЬСЬКА МІГРАЦІЙНА ПОЛІТИКА В РАМКАХ ПРАВА ЄС - Фліссак, Костянтин (Актуальні проблеми правознавства, 2021)
Розглянуто міграційну політику Польщі як країни-члена ЄС, її особливості в умовах сучасних міграційних процесів, можливості впливу на міграційні потоки. Відображено роль держави в управлінні рухом мігрантів. Привернуто увагу до дій Польщі в рамках правового поля ЄС і їх збалансування з національними інтересами суверенної держави. Акцентовано увагу на напрямах реалізації міграційної політики відповідно до ініціатив ЄС. На основі проведеного дослідження сформульовано пропозиції в частині врахування польського досвіду вирішення міграційних проблем для адаптації в українську практику.