ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА СИСТЕМИ ЕПІДЕМІОЛОГІЧНОГО НАГЛЯДУ В УКРАЇНІ - Муляр, Галина; Шуст, Ганна (Актуальні проблеми правознавства, 2021)
Наукове дослідження присвячено правовому статусу органів влади, які входять до системи епідеміологічного нагляду в Україні. Актуальність теми обумовлена тим, що система органів епідеміологічного нагляду в Україні зазнавала суттєвих змін протягом останніх п’яти років. Визначено поняття епідеміологічного нагляду. Встановлені конкретні заходи, які повинні здійснюватися в порядку епідеміологічного нагляду. Проаналізовані повноваження різних органів державної влади у сфері здійснення епідеміологічного нагляду. Визначені суперечності та прогалини у законодавстві України, яке регулює здійснення епідеміологічного нагляду в Україні. Запропоновані зміни до законодавства, яке встановлює повноваження органів влади у сфері епідеміологічного нагляду.