ПОЛІТИКА УКРАЇНИ У СФЕРІ ЗАПОБІГАННЯ І ПОДОЛАННЯ КОРУПЦІЇ: ПРОБЛЕМНІ АСПЕКТИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ УДОСКОНАЛЕННЯ - Грищук, Максим (Актуальні проблеми правознавства, 2021)
У статті проведено науково-теоретичний аналіз чинної політики Української держави у сфері запобігання та подолання корупції. Виокремлено критерії ефективності державної антикорупційної політики, до яких віднесено якість нормативно-правової бази, відповідальність посадових осіб органів державної влади за прийняття рішень, послідовність та системність антикорупційних заходів у органах державної влади та місцевого самоврядування. Проаналізовано чинники, що стимулюють існування корупції в Україні та охарактеризовано можливі способи їх усунення. З метою виконання Україною взятих на себе в Угоді про Асоціацію з ЄС зобов’язань щодо проведення ефективної антикорупційної політики, обґрунтовано необхідність впровадження у національне законодавство положень Антикорупційної стратегії на 2020-2024 р.