ОСОБЛИВОСТІ ДОБРОВІЛЬНОГО КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ МАЙНОВИМИ АВТОРСЬКИМИ ТА (АБО) СУМІЖНИМИ ПРАВАМИ: НОРМАТИВНО-ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ТА ПРАКТИКА ЙОГО ВПРОВАДЖЕННЯ - Костів, Олександр (Актуальні проблеми правознавства, 2021)
Стаття присвячена дослідженню особливостей добровільного колективного управління майновими авторськими та (або) суміжними правами, нормативно-правовому регулюванню зазначеної сфери відносин та практиці його впровадження. Проаналізовано вимоги до організацій, які можуть здійснювати добровільне управління, а також правові підстави набуття ними прав на здійснення такого управління. Встановлені також відмінності між добровільним та розширеним і обов’язковим колективним управлінням.