ЮРИДИЧНА КЛІНІЧНА ОСВІТА ЯК ЕФЕКТИВНИЙ СПОСІБ ПІДГОТОВКИ ПРАВНИКІВ - Кравчук, Микола; Грицан, Ольга (Актуальні проблеми правознавства, 2021)
У статті досліджується питання ефективності клінічної освіти при підготовці майбутніх фахівців у галузі права. Виокремлено і охарактеризовано основні групи практичних навичок, які здобувають студенти, залучені до роботи у юридичних клініках. Проаналізовано сучасний стан викладання спецкурсу клінічної освіти України у юридичних закладах вищої освіти. Зроблено висновки щодо необхідності посилення ролі юридичних клінік шляхом широкого впровадження у навчальний процес курсів з юридичної клінічної практики.