ЛІКАРСЬКА ТАЄМНИЦЯ – ПРАВОВІ ОСНОВИ ЗАХИСТУ - Сліпченко, Тетяна (Актуальні проблеми правознавства, 2021)
У статті розглянуто проблемні питання інституту лікарської таємниці, зумовлені в тому числі медичними, етичними та правовими факторами. Розкрито особливість лікарської таємниці, що відрізняє цей інститут від інших понять деонтології та інших видів таємниць. З’ясовано, що лікарська таємниця гарантується законодавчо, так само, як і законодавчо забезпечується шляхом встановлення певних заборон та юридичної відповідальності за її розголошення. Проаналізовано нормативно-правові акти, що визначають правовий режим лікарської таємниці та регламентують порядок її розкриття.