ОСОБЛИВОСТІ РОЗСЛІДУВАННЯ ЗНИЩЕННЯ АБО ПОШКОДЖЕННЯ ОБ’ЄКТІВ РОСЛИННОГО СВІТУ - Олійничук, Роман (Актуальні проблеми правознавства, 2021)
Розглянуто знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу як злочин проти довкілля. Проаналізовано погляди науковців на категорії, які стосуються розслідування даного правопорушення. Обґрунтовано важливість правильного планування дій службових осіб правоохоронних органів для успішного розкриття злочинів проти довкілля, вчинених шляхом знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу. Ідентифіковано особливості окремих слідчих дій при розслідуванні знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу та зроблено відповідні авторські висновки.