ІНСТИТУТ КРИМІНАЛЬНИХ ПРОСТУПКІВ В ЗАКОНОДАВСТВІ УКРАЇНИ ТА ЗАРУБІЖНИХ ДЕРЖАВ - Іванюк, Вікторія; Пустовий, Олександр (Актуальні проблеми правознавства, 2022)
Досліджено запровадження інституту кримінальних проступків в Україні. Встановлено численні приклади його ефективного застосування в зарубіжних державах (Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, Сполучених Штатах Америки, Республіці Польща, Швейцарській Конфедерації, Республіці Австрія, Федеративній Республіці Німеччина, Республіці Франція, Чеській Республіці). Проаналізовано диференціацію кримінальних правопорушень із виокремленням кримінальних проступків. З’ясовано можливості припинення обвинувачення за вчинення кримінального проступку.