МІЖНАРОДНО-ПРАВОВІ СТАНДАРТИ В СФЕРІ ЗАХИСТУ ПРАВ ЛЮДИНИ ТА ЇХ ВПЛИВ НА ЗАКОНОДАВСТВО УКРАЇНИ - Москалюк, Надія; Слома, Валентина (Актуальні проблеми правознавства, 2022)
У статті досліджуються міжнародно-правові стандарти у сфері захисту основних прав та свобод людини, особливості їх впливу на Конституцію України та інші нормативно-правові акти. Аналізу підлягає система міжнародних правових актів, яка складається із: Міжнародного білля про права людини, Угод, спрямованих на запобігання та покарання злочинів, що призводять до масових порушень прав людини; Конвенцій, націлених на захист груп населення, які потребують особливого піклування з боку держави; Конвенцій, спрямованих на захист людини від зловживань з боку органів держави та посадових осіб, а також Міждержавних конференцій з прав людини, що приймають заключні документи, обов’язкові для виконання державами-учасницями.