Актуалітети формування суверенного фонду добробуту України в післявоєнному періоді - Карапетян, Ольга (Актуальні проблеми правознавства, 2022)
Розглянуто особливості формування єдиного суверенного фонду України з вектором на стабілізацію та післявоєнний розвиток, що дало можливість встановити, яким чином ці кошти можуть застосовуватись при реалізації проекту міжнародної фінансової допомоги та розвитку узгодженості світової політики навколо фіскальних ідеологій міжнародних фінансових організацій. У статті визначено сутність суверенних фондів та сформовано основні етапи їхнього розвитку окреслено основні класифікаційні ознаки притаманні суверенним фондам. Проаналізовано теоретичні основи функціонування суверенних фондів. Розглянуто джерела наповнення суверенного фонду, запропоновано нові шляхи забезпечення фінансової стабілізації за рахунок використання фінансових резервів акумульованих в суверенних фондах.