Вогнева підготовка студентів спеціальності «Правоохоронна діяльність» з використанням елементів методики бойового хортингу - Мельник, Іван; Канюка, Валерій; Богайчук, Володимир (Актуальні проблеми правознавства, 2022)
У статті досліджені питання методики формування в студентів спеціальності «Правоохоронна діяльність» умінь та навичок володіння вогнепальною зброєю. Обґрунтовано, що вивчення основ стрільби тісно пов’язане з вивченням матеріальної частини зброї, прийомів та правил стрільби. Акцентовано увагу на використанні елементів методики бойового хортингу на різних етапах навчання вогневої підготовки як складової частини підготовки майбутніх співробітників правоохоронних органів. Зроблено висновок, що вогневу підготовку необхідно побудувати на основі знань та практичних навичок щодо порядку і правил використання та застосування вогнепальної зброї, заходів безпеки при поводженні зі зброєю. І якщо майбутній поліцейський не буде знати та володіти хоч однією з тем курсу, то в цьому буде появлятися його непрофесіоналізм та недосконалість знань з вогневої підготовки.