Особливості організації надання безоплатної правової допомоги недержавними суб’єктами - Струкова, Крістіна (Актуальні проблеми правознавства, 2017)
Розкрито адміністративно-правовий характер, юридичну природу, роль і місце системи безоплатної правової допомоги в системі захисту прав і свобод людини і громадянина, надано комплексну характеристику тих державних і суспільних інститутів, що покликані забезпечувати реалізацію даного права. Запропоновано проекти змін і доповнень до законодавства України за темою дослідження. Раскрыто административно-нормативный характер, юридическую природу, роль и место системы бе-сплатной правовой помощи в системе прав и свобод человека и гражданина, дана комплексная характеристика тех государственных и общественных институтов, которые призваны обеспечивать реализацию данного права. Предложены проекты изменений и дополнений к законодательству Украины по теме исследования. In the article administrative-normative nature, legal nature, role and place of the system of centers of free legal aid system of rights and freedoms of citizens, given the complex characteristics of the state and social institutions that should ensure the implementation of the right. A draft amendments to the legislation of Ukraine on the study.