Деякі особливості застосування взяття під варту як запобіжний захід в кримінальному провадженні - Рогатинська, Ніна (Актуальні проблеми правознавства, 2017)
Розглянуто важливі питання застосування запобіжного заходу взяття під варту в кримінальному провадженні. Наведено підстави застосування тримання під вартою. Особливу увагу приділено клопотанню слідчого, прокурора про застосування взяття під варту, що подається слідчому судді. Рассмотрено важные вопросы применения меры пресечения заключения под стражу в уголовном производстве. Приведены основания применения содержания под стражей. Особое внимание уделено ходатайству следователя, прокурора о применении заключения под стражу, подаваемого следственному судье. The article discusses important issues preventive measure of detention in criminal proceedings. An application of the grounds of detention. Particular attention is giveto the petition prosecutor on the use of detention fed investigating judge.