Особливості регулювання земельних відносин під час воєнного стану - Зигрій, Ольга; Ятчишина, Ірина; Чижовська, Наталія (Актуальні проблеми правознавства, 2023)
Стаття присвячена дослідженню основних змін, які відбулися у чинному земельному законодавстві Україні із початку повномасштабного вторгнення російських збройних сил. Проаналізовано зміни у правилах регулювання земельних відносин на час війни. З’ясовано як здійстюється передання земельних ділянок в оренду, приватизацію та примусове відчуження у формі конфіскації та реквізиції та проаналізовано порядок визначення шкоди та збитків, завданих державою-агресором земельному фонду України.