Окремі аспекти дослідження феномена незаконного збагачення в Україні - Фаріон-Мельник, Антоніна; Мельник, Юрій (Актуальні проблеми правознавства, 2023)
Досліджено особливості трактування в законодавстві України процесу незаконного набуття у власність посадовою особою активів, вартість яких перевищує її законні доходи, походження яких вона не може раціонально обґрунтувати. Розглянуто доцільність віднесення терміну “незаконне збагачення”, як складової до сукупності термінології кримінального кодексу та різновиду кримінального правопорушення. Зроблено аспектний наголос на причини, які спонукають посадових осіб до незаконного збагачення. Присвячено значну увагу окремим проблемним моментам пов’язаним з удосконаленням кримінальної відповідальності за незаконне збагачення та удосконалення елементів інституту незаконного збагачення.