ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПОЗОВУ У ГОСПОДАРСЬКОМУ Й АДМІНІСТРАТИВНОМУ СУДОЧИНСТВІ: ПОРІВНЯЛЬНО-ПРАВОВИЙ АСПЕКТ (частина перша) - Вербіцька, Мар’яна (Актуальні проблеми правознавства, 2023)
Стаття присвячена порівняльному дослідженню особливостей забезпечення позову в адміністративному та господарському судочинстві. Авторка аналізує заходи забезпечення позову у кожному з указаних процесів, попри те, також описує та досліджує універсальні правила подання заяви про забезпечення позову, вимог до такої заяви тощо. У статті наголошується на різних видах забезпечення позову у господарському та адміністративному судочинствах, а також на тому, що КАС України не передбачає зустрічне забезпечення. У ході написання публікації авторка зачіпає практичні аспекти вжиття заходів забезпечення позову, аналізує судову практику, зокрема, позиції Верховного Суду. Результатом проведення дослідження інституту забезпечення позову через призму порівняння є окреслення окремих проблемних аспектів, пов’язаних з регламентацією даного процесуального інституту, а також пропозиції щодо удосконалення законодавчих правил з даного приводу та, ймовірно, універсалізації практичних підходів до питань щодо забезпечення позову.