ПРОФЕСОР ВОЛОДИМИР СЕМЕНОВИЧ КУЛЬЧИЦЬКИЙ – ВИДАТНИЙ ВЧЕНИЙ-ЮРИСТ - Кравчук, Микола (Актуальні проблеми правознавства, 2023)
У статті висвітлені родинна спадщина та передумови формування особистості професора Володимира Семеновича Кульчицького в період здобуття початкової і середньої освіти, розкрито вплив різних факторів на його становлення як особистості у дитячі роки. Окреслені основні етапи наукового життя професора В. С. Кульчицького та його вклад у розвиток власної наукової школи, його наукові інтереси та практична розробка їх результатів. Розглянуто основні наукові здобутки та проведена оцінка його наукових послідовників. Подана характеристика його діяльності через призму оцінки особистого вкладу колегами по спільній роботі та аспірантами. Відображені його вклад у становлення та розвиток незалежної, соборної, суверенної Української держави та його державні нагороди за громадсько-політичну, виховну та наукову діяльність.