ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД ПУБЛІЧНОГО АДМІНІСТРУВАННЯ У СФЕРІ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ АКТІВ ЦИВІЛЬНОГО СТАНУ - Гречанюк, Роксолана (Актуальні проблеми правознавства, 2023)
Для вивчення теоретико-правових та практичних аспектів публічного адміністрування у сфері державної реєстрації актів цивільного стану доцільно ознайомитися з провідним зарубіжним досвідом у цій сфері. Оскільки застосування саме порівняльно-правового методу наукового дослідження дозволяє виявити та імплементувати всі позитивні моменти публічного адміністрування у сфері державної реєстрації актів цивільного стану та, зокрема, покращити нормативно-правове регулювання адміністративно-правового статусу державного реєстратора. З метою вдосконалення та розвитку процесу здійснення реєстрації шлюбу, встановлення батьківства, а також ефективної діяльності органів реєстрації актів цивільного стану необхідно запровадити процедуру реєстрації шлюбу, процедуру перевірки і встановлення батьківства з урахуванням досвіду іноземних держав у здійсненні відповідних адміністративних процедур.