Генеза наукової думки щодо формування поняття громадянства та його ознак - Трошкіна, Катерина (Актуальні проблеми правознавства, 2017)
Досліджено позиції науковців щодо визначення поняття громадянства через належність особи до держави та народу держави як правовий та політико-правовий зв’язок. Визначено істотні ознаки громадянства. Наведено авторську дефініцію громадянства. Исследовано позиции ученых относительно определения понятия гражданства через принадлежность лица к государству и народу государства, как правовая и политико-правовая связь. Определены существенные признаки гражданства. Наведено авторское определение гражданства. The scientists` positions on the definition of citizenship through entities belonging to the state and nation states as the legal, political and legal relationship are investigated. The essential features of citizenship are identified. The author’s definition of citizenship is presented.