Розмежування групового порушення громадського порядку з самоправством - Олійничук, Роман (Актуальні проблеми правознавства, 2017)
Розглянуто групове порушення громадського порядку та самоправство як кримінально карані діяння проти громадського порядку та моральності. Проаналізовано погляди науковців на правові категорії, які стосуються розмежування даних злочинів. Висвітлено наукові позиції щодо відмінностей між самоправством і груповим порушенням громадського порядку. Зроблено авторський висновок про відмінність складів досліджуваних злочинів. Рассмотрено групповое нарушение общественного порядка и самоуправство, как уголовно наказуемые деяния против общественного порядка и нравственности. Проанализированы взгляды ученых на правовые категории, которые касаются разграничения данных преступлений. Рассмотрены научные позиции о различиях между самоуправством, и групповым нарушениям общественного порядка. Сделано авторский вывод о различии составов исследуемых преступлений. The group breach of public order and self-control as punishable acts against public order and morality are grounded. The researchers’ views of the legal categories relating to differentiation of these crimes are analyzed. The scientific positions on the differences between calls for actions which threaten public order and group breach of public order are considered. The author’s conclusion about the formulations of investigated crimes was made.