АНАЛІЗ ПОСИЛЕННЯ АНТИТЮТЮНОВОГО ЗАКОНОДАВТСВА В УКРАЇНІ ЩОДО ВИКОРИСТАННЯ ЕЛЕКТРОННИХ СИГАРЕТ - Кравчук, Мар’яна; Дейнека, Анна (Актуальні проблеми правознавства, 2024)
Відображено результати дослідження процедури посилення антитютюнового законодавства. Визначено ступінь суспільної шкоди тютюнопаління та з’ясовано важливість врегулювання цього питання на законодавчому рівні. В ході проведення дослідження проаналізовано Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну». Здійснено порівняння антитютюнового законодавства до та після внесення відповідних змін. Питання розглянуто з урахуванням його важливості в процесі формування здорової нації, опираючись на діяльність Міністерства охорони здоров’я України та з огляду на євроінтеграційну політику. Досліджено питання відповідальності за порушення антитютюнового законодавства.