Британська концепція зовнішньополітичного і безпекового виміру євроінтеграції в європейській політико-правовій думці - Грубінко, Андрій (Актуальні проблеми правознавства, 2018)
Проаналізовано здобутки європейської науки у дослідженні історії участі Великої Британії у Спільній зовнішній політиці і політиці безпеки Європейського Союзу. Розглянуто публікації дослідників за трьома змістовними групами: 1) загальні праці з історії формування СЗППБ ЄС; 2) публікації з історії участі країни в європейській інтеграції як напряму її європейської зовнішньої політики; 3) роботи, присвячені конкретно темі участі Великої Британії у СЗППБ ЄС. Констатовано, що проблематика участі Сполученого Королівства у Спільній зовнішній політиці та політиці безпеки Європейського Союзу увійшла до переліку тем дослідження європейських (в т.ч. британських) вчених, але залишається недостатньо розробленою, про що свідчить відсутність спеціальних монографій