Повага до суду як один із принципів правової держави - Кравчук, Валентина; Сташків, Надія (Актуальні проблеми правознавства, 2018)
Досліджено повагу до суду як чинники належного функціонування правової держави. Встановлено, що сильний, авторитетний, незалежний і захищений суд – це один із принципів правової держави, повага до судової влади – запорука її стабільності. Зазначено, що посилення гарантій незалежності та формування поваги до судової влади, підняття її авторитету, впевненість в її правоті, незалежності та об’єктивності забезпечує ефективне здійснення правосуддя, гарантує стабільність, мир і спокій у державі.