Проблеми розмежування групового порушення громадського порядку та захоплення державних або громадських будівель чи споруд - Олійничук, Роман (Актуальні проблеми правознавства, 2018)
Розглянуто групове порушення громадського порядку та захоплення державних або громадських будівель чи споруд як кримінально карані діяння. Проаналізовано погляди науковців на правові категорії, які стосуються розмежування даних злочинів. Висвітлено наукові позиції щодо відмінностей між захопленням держав-них або громадських будівель чи споруд і груповим порушенням громадського порядку. Зроблено авторський висновок про відмінність складів досліджуваних злочинів