Місце та роль указів як підзаконних нормативно-правових актів в системі охорони природи - Кіндюк, Борис (Актуальні проблеми правознавства, 2018)
Розглянуто історію використання та розвитку указного права в дореволюційній Росії та СРСР з метою охорони природних об’єктів. Досліджено причини прийняття указів Президії Верховної Ради СРСР, спря-мованих на охорону надр, рибних запасів, земельних угідь, лісів, що передбачають покарання за порушення правил полювання, а також виконано розрахунок їх кількісних показників.