Юридична техніка земельного кодексу УСРР 1922 р., Закону «Про ліси УСРР» 1923 р., Гірничого кодексу УСРР 1928 р - Патлачук, Олександр (Актуальні проблеми правознавства, 2018)
Розглянуто юридичну техніку прийнятих в 20–30-х рр. минулого століття кодифікованих актів, в яких регламентувались питання охорони природних об’єктів. Показана наявність дуже складної системи ієрархічної побудови трьох актів, розділів, які не мають поділу на глави та не рівномірне розподілення матеріалу в середині кодифікованих актів. Доведено, що найбільший за обсягом та кількістю статей є Земельний кодекс УСРР 1923 р., а найбільша кількість питань юридичної відповідальності зафіксована в Гірничому кодексі УСРР 1928 р., яка становить майже 6,2% від загальної кількості матеріалу.