АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ПОДАТКОВИХ ОРГАНІВ В УКРАЇНІ ЩОДО РЕАЛІЗАЦІЇ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПРОЦЕДУР - Ментух, Наталія (Актуальні проблеми правознавства, 2025)
Стаття присвячена визначенню поняття та особливостей адміністративно-правового регулювання діяльності податкових органів в Україні щодо реалізації адміністративних процедур на основі розгляду та аналізу теоретичних засад. Обґрунтовано, що правові аспекти реалізації адміністративних процедур податковими органами закріплені у низці нормативно-правових актів, що різняться як за своєю юридичною силою, так і за ступенем визначення адміністративно-правового регулювання здійснення податковими органами адміністративних процедур. Проаналізовано наукові позиції стосовно поняття «адміністративні процедури», на основі чого визначено, що в українській правовій доктрині адміністративні процедури зазвичай розуміються як встановлений порядок реалізації прав та обов’язків фізичних та юридичних осіб в органах виконавчої влади та виконавчих органах місцевого самоврядування.