Юридичний статус подружжя в давньоафінській сім’ї - Грубінко, Андрій; Кучер, Анна (Актуальні проблеми правознавства, 2018)
Здійснено спробу висвітлити особливості правового статусу подружжя в сім’ї у Стародавніх Афінах. Розкрито правомочності, підстави обмеження прав і свобод жінки згідно зі звичаєвим правом і законів в Стародавніх Афінах. Показано відмінності її статусу від статусу чоловіка. Окрему увагу приділено питанням спадкування жінки за давньоафінським правом.