Групове порушення громадського порядку та злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця: проблеми розмежування - Олійничук, Роман (Актуальні проблеми правознавства, 2018)
Розглянуто групове порушення громадського порядку та злісну непокору законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця. Проаналізовано погляди науковців на правові категорії, які стосуються розмежування да-них правопорушень. Висвітлено наукові позиції щодо відмінностей між злісною непокорою законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державно-го кордону, військовослужбовця та груповим порушенням громадського порядку. Зроблено авторський висновок про відмінність складів досліджуваних правопорушень