Характеристика проведення адміністративно-правової реформи децентралізації в Україні: організаційний та фінансовий аспекти - Пянковський, Вадим (Актуальні проблеми правознавства, 2018)
Проаналізовано процес децентралізації державного управління, перерозподіл повноважень між гілками влади, зміни у відносинах між громадянами і владою. Зазначено, що питання децентралізації виходять на перший план в умовах кризового періоду розвитку української державності, оскільки саме цей процес є однією з базових умов незалежної й ефективної діяльності органів місцевої влади.