Адміністративно-правові засади реалізації принципу транспарентності в органах прокуратури України - Піляй, Іван (Актуальні проблеми правознавства, 2018)
Досліджено поняття принципу транспарентності в органах прокуратури України. Проаналізовано нормативно-правове регулювання забезпечення обізнаності про систему та функціонування органів прокуратури. Подано визначення такого термінологічного ряду: «принцип транспарентності» та «правові норми реалі-зації принципу транспарентності». Запропоновано зміни до чинного законодавства з метою подолання колізій та прогалин у механізмі реалізації принципу транспарентності в органах прокуратури