Діяльність суб’єктів адміністративно-правових відносин у сфері містобудування - Неборський, Євген (Актуальні проблеми правознавства, 2020)
У статті досліджено методи діяльності суб’єктів адміністративно-правових відносин у сфері містобудування. Зазначено, що державна політика у сфері будівництва повинна мати повноцінний інструментарій.Зроблено висновок, що серед найбільш досліджених методів правового регулювання властивих для різних галузей права визначають – імперативний та диспозитивний. Поряд із цим для сфери містобудування властиве широке використання суб’єктами адміністративно-правових відносин диспозитивного методу. Поряд з цим акцентовано увагу на поширеному застосуванні у практиці: імперативних, уповноважуючих, заохочувальних, рекомендаційних методів.Виокремлено систему принципів діяльності суб’єктів адміністративно-правових відносин у сфері містобудування у вигляді двох блоків: а) загальні принципи; б) спеціальні принципи, які повинні бути визначені в будівельному законодавстві.