Питання територіального самоврядування у сеймовій діяльності УНДО на поч. 30-х рр. ХХ століття - Захарчин, Наталія (Актуальні проблеми правознавства, 2020)
Розглянуто позицію депутатів від Українського національно-демократичного об’єднання у сеймі Другої Речі Посполитої щодо територіального та місцевого самоврядування на теренах західних українських земель. У межах розгляду законопроекту «Про часткову зміну устрою територіального самоврядування» виділено основні позиції українських послів щодо мовного питання, виборчого законодавства тощо. Виокремлено одне із основних завдань у законотворчій діяльності українських послів у сфері самоврядування – захист прав українського населення у складі Польської держави.