Правовий статус сторін договору страхування цивільно-правової відповідальності - Білецька, Юлія (Актуальні проблеми правознавства, 2020)
У статті проаналізовано особливості правового статусу сторін договору страхування цивільно-правової відповідальності.Незважаючи на певну врегульованість відносин договору страхування цивільно-правової відповідальності діючим законодавством, все ж наявні прогалини, що перешкоджають учасникам у захисті своїх майнових прав та інтересів.  Одним із питань, що потребують доопрацювання як на законодавчому, та і на науковому рівнях є питання врегулювання правового статусу сторін договору страхування цивільно-правової відповідальності. Тому метою даної наукової статті виступає висвітлення основних правта обов’язків сторін договору страхування. Проаналізовано, що договір страхування є правовим засобом, що опосередковує процес надання страхової послуги страховиком страхувальникові. А також зроблено наступний висновок, що у даних правовідносинах права та обов’язки сторін перебувають у постійній динаміці та взаємозв’язку: правам страховика кореспондують обов’язки страхувальника, та навпаки.