ІНФОРМАЦІЙНИЙ БАЗИС РОБОТИ ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ - Васильчишин, Олександра; Колесніков, Андрій; Баранецька, Ольга; Мельник, Іван (Актуальні проблеми правознавства, 2021)
Обґрунтовано необхідність та особливості комплексного підходу до інформаційного забезпечення роботи правоохоронних органів із позиції поєднання різних каналів отримання інформації. Охарактеризовано можливості та напрямки використання інформаційно-пошукової системи Міністерства внутрішніх справ. Окреслено особливості роботи з відкритими базами даних. Визначено окремі інтегровані інформаційно-пошукові та аналітичні системи, що дозволяють отримувати інформацію з багатьох баз даних одночасно. Описано специфіку правового регулювання, а також технічного та організаційного забезпечення поліграфологічних досліджень. Окреслено важливість невербальних каналів інформації та особливості їх опрацювання в правоохоронній діяльності.