АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВИЙ СТАТУС ГРОМАДСЬКИХ ОБ’ЄДНАНЬ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ ЯК УЧАСНИКА ПУБЛІЧНИХ ВІДНОСИН У СФЕРІ ЗАХИСТУ ЇХ ПРАВ - Журавльова, Зоря (Актуальні проблеми правознавства, 2021)
У статті автор звертає увагу на значимість громадських формувань у процесі запровадження демократичного розвинутого громадянського суспільства. Наголошується на тій обставині, що громадські об'єднання, які створені та діють з метою захисту прав і законних інтересів осіб з інвалідністю, забезпечення їм рівних з іншими громадянами можливостей, є формою їх соціального захисту. Визначено, що ефективність реалізації громадянської правосуб'єктності даних об'єднань залежить від правового статусу, яким такі об’єднання наділяються чинними нормами. Сформовано поняття адміністративно-правового статусу громадських об’єднань осіб з інвалідністю, як учасників публічних відносин у сфері захисту їх прав та виділено їх характері риси.