СУДОВА ЕКОНОМІЧНА ЕКСПЕРТИЗА ОПЕРАЦІЙ ІЗ ЦІННИМИ ПАПЕРАМИ: АКТУАЛЬНІ АСПЕКТИ ПРОВЕДЕННЯ - Горлачук, Олексій (Актуальні проблеми правознавства, 2021)
Визначено особливості проведення судової економічної експертизи за операціями з цінними паперами, які пов’язані з їхньою емісією (випуском), розміщенням, викупом, що відображається у бухгалтерському обліку на відповідних рахунках. Зазначено, що цінні папери є самостійним об’єктом дослідження, що передбачає їхнє всебічне вивчення на відповідність вимогам законодавства. Проведена класифікація інформаційних джерел, які досліджуються експертом-економістом, а також розглянуто сукупність методичних прийомів, які застосовуються в процесі цієї експертизи. Акцентовано увагу на актуальності використання експертами спеціально створених програмних продуктів для дослідження операцій із цінними паперами в електронній формі.