ДЕЯКІ АСПЕКТИ МІЖНАРОДНОГО МЕХАНІЗМУ ВИЯВЛЕННЯ, РОЗШУКУ, АРЕШТУ ТА КОНФІСКАЦІЇ АКТИВІВ, ЛЕГАЛІЗОВАНИХ ЗЛОЧИННИМ ШЛЯХОМ - Крамар, Руслана (Актуальні проблеми правознавства, 2021)
У статті проведено аналіз міжнародного механізму в частині забезпечення процедур виявлення, розшуку, арешту злочинних активів, а також управління конфіскованим майном апробованого в зарубіжних державах. Встановлено, що міжнародний механізм протидії відмиванню коштів складається з ряду елементів, що мають відношення до відстеження активів, наприклад, заходи належної перевірки клієнта фінансовими установами та нефінансові комерційні структури. На основі проведеного дослідження зарубіжного законодавства і правозастосовної практики з питань заморожування, арешту та конфіскації злочинних активів, а також управління конфіскованими активами з метою ПВД/ФТ проаналізовано деякі аспекти законодавчої регламентації конфіскації злочинних активів та розглянуто спеціальні органи, що створені для виявлення злочинних активів з метою конфіскації.