ОСОБЛИВОСТІ РОЗСЛІДУВАННЯ УМИСНИХ ВБИВСТВ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ, ЯКІ СКОЄНІ ПІД ЧАС ВЕДЕННЯ БОЙОВИХ ДІЙ З ВИКОРИСТАННЯМ ВИБУХОВИХ ПРИСТРОЇВ ТА ВИБОХОВИХ РЕЧОВИН - Сиводєд, Іван (Актуальні проблеми правознавства, 2021)
Стаття присвячена проблемі особливостей розслідування умисних вбивств військовослужбовців під час проведення бойових дій. Вважається, що цей напрямок ще не досить досліджений, що і обумовлює актуальність проведеного наукового пошуку. Метою дослідження є виявлення закономірностей зв’язків у механізмі розслідування умисних вбивств військовослужбовців з використанням вибухових пристроїв та вибухових речовин. Відзначається, що науковцями на достатньому рівні досліджені особливості початкового етапу розслідування цих злочинів, але нами вважається, що питанням розслідування умисних вбивств військовослужбовців під час бойових дій з використанням вибухових пристроїв та вибухових речовин увага приділялась науковцями ще не на достатньому рівні.Зазначається, що встановлено певні проблеми в проведенні окремих слідчих дій, зокрема, особливості огляду місця події, огляду трупу, допит підозрюваних осіб та свідків, слідчий експеримент, пошукові оперативні заходи встановлення та затримання розшукуваних осіб. У висновках іде мова про необхідність продовження наукового пошуку в розробці механізму розслідування цих злочинів в умовах проведення бойових дій.