ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ОРЕНДИ ДЕРЖАВНОГО ТА КОМУНАЛЬНОГО МАЙНА В УКРАЇНІ - Труфанова, Юлія (Актуальні проблеми правознавства, 2021)
Стаття присвячена аналізу особливостей правового регулювання оренди державного та комунального майна в Україні в світлі нового Закону «Про оренду державного та комунального майна» № 157-IX. Автором акцентовано увагу на законодавчих нововведеннях, які зумовлені прийняттям нового закону. Проведено аналіз чинного законодавства з питань дослідження цивільно-правової правової природи договору оренди державного та комунального майна, проблематики віднесення його до публічних відносин. Досліджуються особливості правового регулювання укладення та припинення оренди державного та комунального майна. У статті сформовано ряд пропозицій з удосконалення теоретичних засад концепції правового регулювання договору оренди державного та комунального майна у правовій доктрині.